Mihin kohteisiin ABC-kennoilla varustetut aurinkopaneelit soveltuvat parhaiten?

ABC-kennoilla varustetut aurinkopaneelit tarjoavat erinomaisia etuja erityisesti tietyissä kohteissa ja olosuhteissa.

ABC-Kennot vs. TOPCon ja muut vastaavat aurinkopaneeli teknologiat.

Kun vertaillaan erilaisia aurinkopaneelitekniikoita, kutenABC-kennot, TOPCon-tekniikka ja perinteiset PERC-paneelit, on tärkeää ymmärtää,miten nämä teknologiat eroavat toisistaan ja millaisia etuja ne tarjoavat.

ABC-Kennot:

ABC-kennot käyttävät innovatiivista piikennoteknologiaa,jossa jokainen kenno toimii itsenäisesti kuin optimoija. Tämä tarkoittaa, ettävaikka yksi kenno olisi varjossa, se ei vaikuta muiden kennojen toimintaan, japaneeli voi jatkaa energiantuotantoa tehokkaasti. Tämä ominaisuus parantaapaneelin kokonaistuottoa erityisesti paikoissa, joissa varjostus voi ollaongelma. Lisäksi ABC-kennoilla varustetut paneelit tuottavat vuositasollaenemmän energiaa, koska niiden hyötysuhde pysyy korkeana myös epätäydellisissäolosuhteissa.

TOPCon-tekniikka:

TOPCon (Tunnel Oxide Passivated Contact) on edistyksellinenaurinkopaneelitekniikka, joka on kehitetty parantamaan aurinkokennontehokkuutta. TOPCon-kennoissa käytetään erityistä passivointikerrosta, jokavähentää kennon pinnalla tapahtuvaa elektronihävikkiä. Tämä parantaa kennonhyötysuhdetta ja tekee siitä tehokkaamman erityisesti suorassa auringonvalossa.TOPCon-tekniikka voi tarjota korkeampaa hyötysuhdetta ja parempaa suorituskykyäverrattuna perinteisiin PERC-kennoihin, mutta se ei tarjoa samaa kykyä käsitellävarjostusta kuin ABC-kennot.

Muita Vastaavia Teknologioita:

  • PERC     (Passivated Emitter and Rear Cell): PERC-kennot ovat yleisimpiä     aurinkokennoteknologioita ja ne parantavat kennon hyötysuhdetta lisäämällä     takapassivointikerroksen, joka vähentää takapinnan häviöitä.     PERC-teknologia on kustannustehokas ja tarjoaa hyvän hyötysuhteen, mutta     se on herkkä varjostukselle, mikä voi alentaa koko paneelin tuottoa     merkittävästi.
  • HJT     (Heterojunction with Intrinsic Thin layer): HJT-teknologia yhdistää     piikennojen perinteisen ja amorfisen rakenteen, mikä parantaa tehokkuutta     ja lämpötilakerrointa. Tämä tekee HJT-paneeleista erittäin tehokkaita     erityisesti korkeissa lämpötiloissa. HJT-kennot ovat kuitenkin kalliimpia     valmistaa ja nekin kärsivät varjostuksesta, vaikka eivät yhtä voimakkaasti     kuin PERC-kennot.

Vertailu:

  • ABC-kennot:     Toimivat itsenäisesti ja säilyttävät korkean hyötysuhteen varjostetuissa     olosuhteissa. Tuottavat vuositasolla enemmän energiaa haastavissa     asennuskohteissa.
  • TOPCon:     Tarjoaa korkean hyötysuhteen erityisesti suorassa auringonvalossa, mutta     varjostus vaikuttaa tuotantoon kuten muissakin paneelityypeissä.
  • PERC:     Edullinen ja tehokas, mutta erittäin herkkä varjostukselle, mikä voi     heikentää kokonaistuottoa.
  • HJT:     Erinomainen lämpötilakerroin ja hyvä hyötysuhde, mutta varjostus heikentää     tuotantoa, vaikka vähemmän kuin PERC-kennoissa.

ABC-kennot ovat erinomainen valinta, jos asennuspaikka voialtistua osittaiselle varjostukselle tai jos halutaan varmistaa mahdollisimmankorkea vuosittainen energiantuotanto. Ne erottuvat edukseen perinteisiin PERC-ja TOPCon-teknologioihin verrattuna, jotka ovat tehokkaita omissaolosuhteissaan, mutta eivät pysty tarjoamaan samanlaista joustavuuttavarjostuksen käsittelyssä kuin ABC-kennot.

Eli mihinkä kohteisiin ABC-kennoilla varustetutaurinkopaneelit sopivat parhaiten?

ABC-kennoilla varustetut aurinkopaneelit tarjoavaterinomaisia etuja erityisesti tietyissä kohteissa ja olosuhteissa. Tässä onjoitain esimerkkejä tilanteista ja paikoista, joissa nämä paneelit ovaterityisen hyödyllisiä:

1. Osa-varjostetut alueet:

Kohteet, joissa paneelit saattavat ajoittain altistuaosittaiselle varjostukselle, kuten puiden, rakennusten tai muiden esteidenvarjot. ABC-kennojen kyky toimia itsenäisesti varmistaa, että varjostus yhdelläkennolla ei vähennä koko paneelin tuottoa, mikä tekee niistä erinomaisenvalinnan tällaisiin olosuhteisiin.

2. Asennukset monimuotoisilla katoilla:

Rakennukset, joissa katot ovat epäsäännöllisiä tai niillä onerilaisia kulmia, voivat aiheuttaa sen, että aurinkopaneelit altistuvatosittain varjostukselle päivän aikana. ABC-kennoilla varustetut paneelittakaavat optimaalisen tuoton näissäkin tilanteissa, koska ne eivät kärsisamassa määrin tuottotappioista kuin perinteiset paneelit.

3. Tiheästi rakennetut alueet:

Kaupunkialueilla, joissa rakennukset ovat lähellä toisiaan,varjostus on yleinen haaste. ABC-kennoilla varustetut aurinkopaneelit sopivaterinomaisesti tällaisiin ympäristöihin, koska ne pystyvät ylläpitämään tuottoahuolimatta ympäröivien rakennusten aiheuttamasta varjostuksesta.

4. Maksimaalista energiantuottoa vaativat projektit:

Jos tavoitteena on maksimoida energiantuotanto koko vuodenajan kaikissa mahdollisissa olosuhteissa, ABC-kennoilla varustetut paneelitovat ihanteellinen valinta. Niiden kyky tuottaa enemmän energiaaepätäydellisissä olosuhteissa tarkoittaa, että saat enemmän irtiasennuksestasi, vaikka olosuhteet eivät olisikaan aina täydelliset.

5. Paikat, joissa aurinkopaneelien määrä on rajoitettu:

Jos asennustilaa on rajoitetusti, on tärkeää saadamaksimaalinen tuotto jokaisesta paneelista. ABC-kennot takaavat korkeanhyötysuhteen ja paremman kokonaistuoton, mikä tekee niistä optimaalisenvalinnan pienempiin asennuskohteisiin.

6. Korkean tuoton vaatimat kohteet:

Kohteissa, joissa tavoitteena on tuottaa mahdollisimmanpaljon energiaa esimerkiksi myyntiä varten, ABC-kennoilla varustetut paneelittarjoavat parhaan mahdollisen tuoton. Niiden kyky toimia tehokkaasti myösosittain varjostetuissa olosuhteissa maksimoi tuoton vuoden ympäri.

Näissä tilanteissa ABC-kennoilla varustetutaurinkopaneelit voivat tarjota merkittäviä etuja verrattuna perinteisiinteknologioihin, erityisesti silloin, kun varjostus tai epätäydellisetolosuhteet voivat vaikuttaa energiantuotantoon.

Pyydä tarjous
Kysyttävää?
019 278 3305
Kiitos yhteydenotosta!
Oops! Something went wrong while submitting the form.