Aurinkotekniikka toi Emaldon Suomeen

Akkujärjestelmien hyödyntäminen on siirtymässä täysin uudelle tasolle, kiitos reservimarkkinoiden tuomien mahdollisuuksien. Nyt Aurinkotekniikka tarjoaa ratkaisun, joka mahdollistaa aurinkoenergian varastoinnin lisäksi osallistumisen sähköverkon tasapainottamiseen, mikä tekee akkujärjestelmistä entistä kannattavampia.

Miksi valitsimme Emaldon akkuratkaisun – tarina Aurinkotekniikan takaa

Aurinkopaneeleiden rinnalle asennettavat akkujärjestelmät ovat olleet pitkään kiistelty aihe pientalojen markkinoilla. Henkilökohtaisesti en ole ollut vakuuttunut niiden taloudellisesta kannattavuudesta. Aurinkotekniikka on myynyt akkujärjestelmiä lähinnä niille, jotka ovat halunneet turvata sähkönsaantinsa tai hankkineet akuston ideologisista syistä, mutta meillä ei ollut aikomusta lähteä myymään niitä aktiivisesti.

Vuosien ajan oma arvioni akkujen kannattavuudesta perustui siihen, ettei investointi tuonut taloudellista hyötyä riittävästi takaisin. Tästä syystä en halunnut tarjota asiakkaillemme tuotteita, joihin en itsekään uskonut. On myönnettävä, että tuolloin jopa vastustin kotiakkujen myyntiä. Akkujen potentiaali jäi käyttämättömäksi taloudellisen laskelman takia, joka ei täsmännyt odotuksiini.

Reservimarkkinat mullistamassa akkujen hyödyntämisen

Sitten vuonna 2023 tutustuin Emaldoon, tanskalaisen innovaatioon, joka herätti kiinnostukseni välittömästi. Emaldo Power -järjestelmä tarjosi samat perinteiset kotiakkujen hyödyt – aurinkopaneeleiden ylimääräisen sähkön varastoinnin ja spot-hintojen hyödyntämisen sähkön edullisina tunteina. Mutta tähän asti nämä edut eivät olleet riittäneet vakuuttamaan meitä.

Mikä erottaa Emaldon muista on sen kyky osallistua Fingridin reservimarkkinaan. Tämä mahdollisuus tuo täysin uuden taloudellisen ulottuvuuden akkujensa käyttöön, tarjoten käyttäjälle passiivista tuloa sähköverkon tasapainottamisesta. Tämä on merkittävä etu, joka nostaa järjestelmän kannattavuuden uudelle tasolle ja tekee siitä vihdoin erittäin kilpailukykyisen vaihtoehdon.

Mitä enemmän perehdyin Emaldoon ja tapasin tuotteen parissa työskenteleviä asiantuntijoita, sitä vakuuttuneempi olin siitä, että tässä on tuote, jota voimme tarjota asiakkaillemme ylpeydellä. Tämä on ratkaisu, jota suomalainen aurinkosähkömarkkina on odottanut ja jota asiakkaamme todella tarvitsevat.

Emaldo on mullistanut näkemykseni akustoratkaisuista, ja olen innoissani voidessani kertoa, että tämä tuote on vihdoinkin saatavilla Aurinkotekniikan kautta.

Ota yhteyttä, jos haluat tietää lisää Emaldosta– autamme mielellämme!

Ville Tiainen
Toimitusjohtaja
Aurinkotekniikka

Pyydä tarjous
Kysyttävää?
019 278 3305
Kiitos yhteydenotosta!
Oops! Something went wrong while submitting the form.